fbpx
 • Remont i otvaranje Gradskih bazena u Varaždinu najranije 01.lipnja 2020.

  Remont i otvaranje Gradskih bazena u Varaždinu najranije 01.lipnja 2020.

  Poštovani korisnici,

  obavještavamo vas da su Gradski bazeni Varaždin 11. svibnja 2020. počeli s redovnim godišnjim remontom. S obzirom na stroge mjere socijalnog distanciranja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te na nužne mjere i ograničavanja rada zaposlenika u zatvorenom prostoru, remont je tek mogao početi s ponedjeljkom, 11. svibnja.

  U sljedeća dva tjedna bazeni će proći kroz sve faze servisa postrojenja i strojarnice, tri velika bazenska filtra će se ručno isprazniti, servisirati, a onda i napuniti s novih 35 tona pijeska u različitoj granulaciji. Školjke vanjskog i dva unutarnja bazena će biti ručno oprane, izribane i dezinficirane. Radovi na tuširaonama i na jacuzziju su također nastavljeni te se očekuje da će Gradski bazeni biti spremni za rad u nešto više od dva tjedna, nadamo se 01. lipnja 2020.

  Nakon što bazenske školjke i prostor oko svih bazena bude opran i dezinficiran, potrebno je tri dana puniti vodu u bazene u ukupnoj količini od 2800 kubičnih metara, te ih naknadno u cirkulaciji zagrijati i kemijski obraditi kako bi pravovremeno mogli tražiti ispitivanje kvalitete bazenske vode od Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

  S obzirom na sve navedeno, procjena je da će oko 01. lipnja unutrašnji i vanjski bazeni biti otvoreni.

  O epidemiološkim mjerama kojih ćemo se morati pridržavati pri dolasku na bazene ćemo vas obavijestiti kad budu objavljene od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite.

  Hvala svim korisnicima na razumijevanju, veselimo se ponovnom druženju!