Ne volite plivati ili imate slabe zglobove? Aqua gimnastika je dobar način da ojačate, ali treba vježbati dvaput na tjedan po 45 minuta sami ili u grupi.

Što postižete

Voda pruža otpor tijelu, pa se svakim pokretom troši više energije i snage. Rezultati su jednako dobri kao i kod plivanja.

Kako vježbati

Odaberite mirnije doba dana, kad plitki bazen ne vrvi djecom, pogotovo ako želite vježbati bez publike. Najbolje od 12 – 15 sati. Temperatura vode mora biti oko 30 stupnjeva. Ako je viša, ostajat ćete bez daha i zamarati se. Ako je niža, ohladit ćete se u vodi i nećete moći dobro vježbati. Počnite s hodanjem i trčanjem u vodi dubokoj do gležnja, u početku polako, a zatim ubrzavajte koliko najviše možete. Uvijek se zagrijte prije i opustite nakon svake seanse. Kako biste pojačali učinak, stavite leptiriće za plivanje oko ručnih i nožnih zglobova. Naizmjenično vježbajte i mirujte u vodi. Možete kombinirati plivanje s gimnastikom u vodi. Nakon nekoliko dužina plivanja, zaustavite se i gimnasticirajte.

4 vježbe u vodi

Za trbuh i bedra Leđa pripijenih uz ljestve, šakama se čvrsto primite za prvu prečku ili okvir, privucite koljena na grudi a potom ih izbacite ravno naprijed, ispruženih prstiju na stopalima. Ponovite 10 puta. Za leđa i ruke U vodi do prsiju, rukama se držeći za rub bazena u visini ramena, savinite lagano koljena i odbacite se energično iz vode kako biste se bedrima oslonili na rub bazena. Zadržite se tako pet sekundi. Vježbu ponovite 10 puta. Za noge Držeći se za rub bazena, stopalima se oprite o zid pa što je više moguće ispružite noge. Ostanite u tom položaju 15 do 30 sekundi, zatim ponovno savijte koljena. Ponovite 10 puta. Za stražnjicu i bedra Postrano se postavite uz rub bazena i jednom se rukom pridržavajte za rub. Mašite jednom nogom naprijed – nazad što je više moguće. Učinite to deset puta. Promijenite položaj i ponovite drugom nogom. preuzeto sa : ordinacija.hr

Kontakt s trenerima

e-mail: [email protected]
nob: 099 530 2415
Download upisne liste u PDF-u za print

Što trebate donijeti

 

Treninzi: Ponedjeljak : 08:30 i Četvrtak : 08:30 i popodne od 20:00

Cijena

5x tjedno za odrasle – 20,00 € / 150,69 kn

5x tjedno za umirovljenike – 15,00 € / 113,02 kn

 

Skip to content