Opće informacije

Tradicionalni način masiranja obuhvaća rastezanje kojim se uklanja umor i opuštaju napeti mišići, stimulira se krvotok, stvara se osjećaj ugode i opuštenosti. Masaža iskorištava sve sastojke eteričnih ulja tako da oni djeluju na kožu, a svojim ugodnim mirisima opuštaju tijelo i duh.

O masaži

Terapija masažom je jedna od najstarijih metoda liječenja, za koju se smatra da se koristi već 5000 godina. Korijeni masaže sežu do istočno Kineske kulture koja je prije 4700 godina koristila masažu za ublažavanje bolova nastalih od teškog fizičkog rada. U grobnicama Starih Egipćana pronađeni su crteži na kojima su se prikazivali obredi masaža. Čak su i veliki grčki i rimski junaci često koristili masažu, dok je najpoznatiji i najraniji korisnik masera bio Julius Caesar koji je koristio masažu za smirivanje živčane napetosti. Masaža lica obuhvaća i vratni predio ramena. Istinita je uzrečica da naš teret nosimo na ramenima. Svakodnevne poteškoće i stresne situacije zaista se “skupljaju” u vratnom i ramenskom predjelu, što osjećamo kao napetost i bolove. Masažom se opuštaju napeti mišići i ponovo uspostavlja osjećaj ugode.

U zapadnoj medicini najpoznatija je Švedska tehnika masiranja. Prvi put je primijenjena u 19 stoljeću. Švedski terapeuti su preuzeli tehnike tradicionalne Kine, Indije, Egipta, Grčke i Rima te prilagodili je potrebama modernog čovjeka. Masaža ne lijeći bolesti ali sigurno može da popravi opće stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka.

Dobrobiti za tijelo

Kad masaža nije preporučljiva?

Masažu ne treba primenjivati kod unutrašnjih povreda, visoke temperature, unutrašnjih i vanjskih rana ili kod osoba koje su srčani bolesnici. Ne preporučuje se ni pacijentima kod kojih je prisutna venska tromboza donjih ekstremiteta.

 

Radno vrijeme

Želite termin?

Nazovite nas na
099 359 8883

Skip to content